Čarobni december v enoti Urška

Mesec december je poseben mesec, ko vsi najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti in malih skrivnosti.

Namenjen je bližajočim se praznikom, ob katerih smo želele otrokom približati čarobnost meseca.

Na adventnem koledarju so nas vsakodnevno pričakale naloge ali posebna novoletna pisma, na katerih so bili zapisani naši gostje. Da je bilo vzdušje res pravo, smo si okrasili igralnice in skupne prostore, kjer so nas vsako jutro pričakala pravljična bitja, novoletna smrečica in čarobna glasba.

V tem mesecu smo se veliko družili ob glasbenih gostih – učitelji iz glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje (oddelek Šoštanj), obiskala nas je klarinetistka Tia Andrejc, ob koncu leta pa smo si pripravili pravo novoletno zabavo. Plesali smo ob otroških ritmih Plesne šole Plesni mojster ter doživeli pravo plesno predstavo v kostumih, s pomočjo plesalcev in plesalk plesne šole Mdance. Dopoldneve sta nami popestrili tudi babici dveh otrok, ki sta nam prebrali zimski pravljici. Z obiskom nas je razveselila teta Zima, ki nam je prinesla cel kup daril gozdnih živali iz katerih smo skupaj sestavili najlepšo čarobno novoletno smrečico. Da bi bili za decembrski čas lepo urejeni, smo medse povabili tudi frizerko, ki je otrokom uredila pričeske.

Seveda nas je v tem mesecu obiskal dobri mož, ki je otrokom s pomočjo strokovnih delavk pričaral pravljično popoldne.

Pozabiti pa ne smemo tudi na našo domovino, ki v tem mesecu praznuje, zato smo se z otroki  udeležili proslave, ki so nam jo pripravili učenci osnovne šole KDK Šoštanj.