Izjava o dostopnosti spletne strani

Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto vrtec-sostanj.si.

Vrtec Šoštanj se zavezuje omogočati spletno stran vrtec-sostanj.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18).

Nabor storitev za dostopnost

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da se uporabnikom omogoči zaznavanje, razumevanje, navigacijo ter interakcijo s spletom. S tem namenom smo na vrtčevski spletni strani dodali nov vtičnik, ki ponuja funkcionalnosti, namenjene osebam z različnimi oblikami oviranosti. Z vtičnikom obiskovalcem omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam.

Obiskovalci spletne strani lahko:

 • spremenijo pisavo,
 • povečajo velikost besedil,
 • spremenijo kontrast barv na spletišču in
 • uredijo besedilo, tako da so vse povezave podčrtane.

Stopnja skladnosti

Spletišče Vrtca Šoštanj je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča Vrtca Šoštanj nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

 • skenirani dokumenti v obliki PDF zapisa,
 • programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila),
 • videoposnetki, ki nimajo na voljo podnapisov,
 • vsebina v formatih, ki zahteva prenos in uporabo namenskih aplikacij,
 • posamezne slike dekorativnega namena nimajo alternativnih besedil,
 • ponekod so preskočene ravni naslova,
 • objavljeni so še nekateri Wordovi dokumenti, kot so obrazci za prijavo na različne aktivnosti in drugi obrazci, ki jih je potrebno podpisati s strani staršev ali uporabnikov.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestila o primerih neskladnosti, zahtevah po informaciji ter vsebini, ki ne spada na področje uporabe Direktive sprejemamo na e-naslov tajnistvo@vrtec-sostanj.si. Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora vam bo sporočeno, kdaj bo odgovor podan in razlogi za zakasnitev odgovora.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 17. septembra 2023 na podlagi samoocene.
Izjava je bila nazadnje pregledana 17. septembra 2023.

Izvršilni postopek

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij opravljajo inšpektorji za informacijsko družbo.

InšpektoratRS za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
E-naslov:gp.irsid@gov.si