logotip sostanj

Tralala, hopsasa pustne smo šeme…

Pust v našem vrtcu je bil letos pisan, glasen in norčav. V goste smo povabili Koše šoštanjske, Tresimirje in Gozdnega moža, na pustni torek pa so v vrtec prihajale princeske, indijanci, čebelice, čarovnice in še vrsto drugih maškar. Z norčijami, glasbo in rajanjem smo preganjali zimo, vendar nam to na srečo ni uspelo.

                             pust 1  pust 2  pust 3  pust 4

Zimske radosti

Najlepše pozimi je takrat, ko je sneg. Ta pa nam v vrtcu omogoča veliko možnosti za igro. Toplo oblečeni in obuti so otroci gazili po snegu, prehodili vsak kotiček zasneženega igrišča, opazovali sledi, se kepali in sodelovali pri nastajanju snežaka.

            zima 1  zima 2  zima 3  zima 4  

Aktivni in številčni mladi planinci v Vrtcu Šoštanj

planinciV novem šolskem letu se je v planinski krožek vpisalo 18 otrok, kar je po dolgem času zopet lepa številka. In z aktivnostmi smo pričeli že v začetku oktobra, ko sem najprej razdelila otrokom planinske dnevnike in jih seznanila s potekom planinskih srečanj.

Preberite več: Aktivni in številčni mladi planinci v Vrtcu Šoštanj

Za konec pa misel iskreno ...

Včasih čas prehitro beži,
včasih se zdi, kot da spi ...
Vsakdo mu da svoj obraz,
ki v sebi skriva zmago in poraz.

 Naj bo leto 2018 Vaš čas.

 za konec 1  za konec 2  za konec 3  za konec 4

Veselo v novo leto

V pričakovanju praznikov in novega leta se je v našem vrtcu dogajalo marsikaj zanimivega. Otroci so sodelovali pri nastajanju prazničnih izdelkov, s katerimi smo si okrasili vrtec, izdelali so praznične voščilnice ter staršem in prijateljem v vrtcu zaželeli lepe praznike. Obiskal nas je dedek Mraz in obdaril otroke z darilom ter prijazno besedo. Tapravi faloti, glasbeniki iz Glasbene šole Šoštanj, strokovne delavke vrtca in drugi gostje pa so poskrbeli, da so bili dnevi polni glasbe in zabave.

  veseli december 1  vesesli december 2  veseli december 3  veseli december 4