logotip sostanj

Svetovni dan zemlje

V petek, 21. aprila smo se z otroki pogovarjali o zemlji, o našem edinem domu v vesolju, kako pomembno je skrbeti zanj, da bomo na njem še dolgo živeli. Zato smo očistili promenado pred vrtcem in jo za konec porisali s kredo. Zavedamo se, da moramo spoštovati zakone narave in z okoljem ravnati preudarno in spoštljivo.

                                     zemlja 1  zemlja 2  zemlja 3

Preberite več: Svetovni dan zemlje

Pomlad se je prebudila

Lepi sončni dnevi so nas zvabili na prosto. Tako smo v preteklem tednu počistili in uredili zgornje igrišče našega vrtca. Otroci so se dela lotili resno in dosledno ter s pomočjo strokovnih delavk, igrišče očistili odpadlih vej in listja. Sedaj pa si želimo veliko lepih dni, ki jih bomo preživeli na njem.

          pomlad 2  pomlad 3  pomlad 4  pomlad 1

Kapučino za otroke

Danes so naši najmlajši iz enote Biba uživali ob kapučinu. Pa ne ob pitju kapučina. Ob poslušanju treh mladih in enega še mlajšega fanta, ki so v roke vzeli svoje instrumente in nam zaigrali nekaj prav prijetnih, lahko rečem tudi zimzelenih pesmi. Na koncu smo, kot vedno, tudi zaplesali. Strokovne delavke pa smo pripravile predstavo, ob kateri so otroci prav tako zelo uživali.

               kapucin1 kopija kapucin2 kopija kapucin3 kopija kapucin4 kopija

Obiskal nas je dedek Mraz

Prišla je zima,
z zimo sneg
in snegom dedek Mraz.
Zapregli palčki so sani,
se pripeljali v vas.
Tam že čakali malčki so
in peli na ves glas,
smo komaj pričakali te
oj dobri dedek Mraz.

            DSC 0060 dm  DSC 0075 dm  DSC 0286 dm  DSC 0308 dm

Preberite več: Obiskal nas je dedek...

Glasbeni dopoldnevi

S skupinami prvega starostnega obdobja imamo vsako sredo in četrtek v skupnem prostoru glasbeno dopoldne. Prepevamo pesmi ob spremljavi klavirja, igramo na različne ritmične instrumente, rajamo, včasih pa tudi bolj podrobno spoznamo kakšen instrument. Spoznali smo že klavir, kitaro... Na obisk pa smo že nekajkrat povabili tudi starše- glasbenike, ki so nam prav tako popestrili dopoldne. Takrat imamo pravo zabavo!

 

              SAM 1782260 kopija  SAM 1788259 kopija  DSCN3133255 kopija  DSCN3138256 kopija