logotip sostanj

Barvita jesen

Prijetni sončni dnevi letošnje jeseni, so nam v vrtcu omogočili raziskovanje tega lepega letnega časa. Otroci skupaj s starši so nabirali različne pridelke in plodove, da smo jih spoznavali, z njimi ustvarjali in se igrali. Jesen smo odkrivali na sprehodih po okolici našega vrtca, opazovali drevesa na našem igrišču in pripravili jesenska srečanja za starše in otroke.

            barvita jesen 1  barvita jesen 2  barvita jesen 3  barvita jesen 4

Dogodivščine v tednu otroka

Letošnja tema Tedna otroka je bila »Povabimo sonce v vrtec«. Strokovne delavke smo poskrbele za dopoldneve polne glasbe, plesa, druženja, ustvarjanja in dogodivščin.

            teden otroka 1  teden otrok 2  teden otroka 3  teden otroka 4

Pika Nogavička med nami

V naše kraje je prišla Pika Nogavička. Tudi v vrtec. Vedno nasmejana, radovedna in razigrana, je tudi letos ustvarjala z otroki, z njimi pela, telovadila in rajala. Male Pike in gusarji so res uživali.

          pika 1  pika 2  pika 3  pika 4

Zopet nazaj

Smo na sredini septembra, vsi veseli, razigrani in v pričakovanju novih dogodivščin. Prvi dnevi, ki so bili za marsikoga malce težji, so za nami, premagali smo jih skupaj s prijazno besedo in odprtim naročjem. Zdaj se iz vrtca že sliši petje, smeh in radoživost otrok.

                                 sep 1       sep 2        sep 3

 

 

 

Svetovni dan zemlje

V petek, 21. aprila smo se z otroki pogovarjali o zemlji, o našem edinem domu v vesolju, kako pomembno je skrbeti zanj, da bomo na njem še dolgo živeli. Zato smo očistili promenado pred vrtcem in jo za konec porisali s kredo. Zavedamo se, da moramo spoštovati zakone narave in z okoljem ravnati preudarno in spoštljivo.

                                     zemlja 1  zemlja 2  zemlja 3

Preberite več: Svetovni dan zemlje