logotip sostanj

Dan slovenske hrane

V petek smo Dan slovenske hrane obeležili s slovenskim zajtrkom. Tradicionalen slovenski zajtrk je sestavljen iz domačega kruha, masla , meda, jabolka in mleka. Pobudnik projekta je Čebelarska zveza Slovenije in tako nas je ta dan obiskal čebelar g. Drev. Predstavil nam je delo in opremo čebelarja ter nas prepričal o vsestranski uporabi medu.

     IMG 2807     IMG 2815     SAM 1132

Vaja evakuacije in ogled gasilskega doma v Topolšici

Prejšnji četrtek smo v sodelovanju s prostovoljnim gasilskim društvom Topolšica izvedli vajo evakuacije otrok, ki bivajo v osnovni šoli Topolšica. Ko so gasilci uspešno »ukrotili« požar,  smo se peš odpravil h gasilskemu domu. Tam so nam gasilci pokazali svojo opremo. Otroci so poskusili različne čelade, se urili v spretnosti zavezovanja vozlov, si ogledali različne gasilne aparate in natančno preučili gasilsko vozilo. Najbolj pa so uživali pri iskanju skritega predmeta v dimni zavesi.

Prostovoljnemu gasilskemu društvu Topolšica se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in izrekamo pohvalo, ker s takšnim veseljem in občutkom za najmlajše znajo prenašati svoje znanje in izkušnje na mlajši rod.  

DSC03867 20171109 092552 20171109 105530 20171109 110921

Varno v prometu

Pretekli petek nas je obiskal policist. Predstavil nam je svoj poklic in opremo. Z nami se je odpravil na poučen sprehod v okolici vrtca in nas opozarjal na pravila varne hoje in prečkanja ceste. Za konec pa so si otroci lahko ogledali tudi policijsko vozilo in vklopili sireno.

SAM 1065 SAM 1070 SAM 1073 SAM 1104

Jesensko srečanje

Da je res jesen že čisto prava smo doživeli v četrtek popoldan, ko smo se starši, otroci in strokovne delavke zbrali pred enoto Urška na jesenskem srečanju. Za prijetno razpoloženje je skrbelo "strašilo", ki je z nami telovadilo, se igralo in usmerjalo k pestrim dejavnostim. Otroci in starši so se lahko preizkusili v izdelovanju strašil iz odpadnega materiala, v izrezovanju buč in izdelavi pravega strašila. Mlajši otroci so lahko luščili koruzo in se igrali s koruznimi zrni. Preden smo se posladkali s pečenim kostanjem in toplim čajem, so nam starši zaigrali prizore iz zgodbe Debela repa. Ob tem ni manjkalo smeha in šaljivih pripomb. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje pri ustvarjanju prijetnega razpoloženja na srečanju.

SAM 0831spletSAM 0818spletSAM 0810 splet SAM 0811splet

Teden otroka

Teden otroka se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. Ne glede na to, da so pri nas vsak dan otroci na prvem mestu, smo jim strokovne delavke v tem tednu pripravile dejavnosti malo drugače. Tako smo si v telovadnici naredili pestro gibalno dopoldne, skupaj smo prepevali in poslušali pravljice z jesensko tematiko ter likovno ustvarjali. Ob zaključku tedna pa smo si ogledali lutkovno predstavo Pod medvedovim dežnikom, ki so jo zaigrale strokovne delavke iz enote. Mislim, da nam je uspelo privabiti sonce v naš vrtec, kar je bilo tudi vodilo v letošnjem Tednu otroka.

20171006 095000 splet t       e006 09p3e951 splet p splet t