logotip sostanj

Pojemo, plešemo in ustvarjamo

IMG 20170914 154025 splet

 

 S prvim septembrom so se zopet odprla vrata našega vrtca. Otroci so polni pričakovanj in željni novih prijateljev prihajali v igralnici. Bil je dan, kot vsak drug, pa vendar tako drugačen za peščico otrok, ki so prvič okusili delček življenja v vrtcu.

Zdaj nam je tukaj že res lepo. Pojemo, plešemo, ustvarjamo…, predvsem pa se imamo zelo radi.

Družinsko srečanje

Zdi se, kot da je bilo včeraj, ko smo se zopet srečali v novem šolskem letu, pa je že pri koncu. S starši smo se še zadnjič skupaj družili na družinskem srečanju pri kozolcu v Gaberkah. Dobili smo se pred vrtcem ter se proti cilju odpravili peš. Tam smo se igrali s padalom, se žogali, igrali smo badminton, skakali z vrečami, risali s kredami… Dan se je ob prijetnem klepetu hitro prevesil v pozno popoldne in polni lepih vtisov smo se razšli. 

padalo padalo2 vreče skupinska

Izdelovanje piščalk iz lesa

V vrtcu smo gostili člane Kulturnice Gaberke, ki so nam predstavili predmete, ki jih lahko izrezljamo iz lesa. Podali so nam veliko koristnih informacij o lesu, izdelovali pa so piščalke. Za to glasbilo se uporablja poseben les, ki ga moraš nabrati ob točno določenem času. Tako smo se seznanili tudi z načinom, kako so včasih naši dedki izdelovali glasbila in razne igrače za svoje vnuke. Na piščalke smo igrali z velikim veseljem. 

IMAG2130 IMAG2135 IMAG2136 IMAG2142

Veselih nog naokrog

Zelo smo veseli, da lahko končno uživamo v naravi in se predajamo toplim sončnim žarkom. Na pustni torek smo se z izvirnimi maskami trudili odgnati zimo in delno nam je to tudi uspelo. Zato smo se odločili, da se kar podamo na prvi izlet proti jezeru. Med potjo smo si ogledovali zasnežene Golte, Termoelektrarno in Pusti grad v Šoštanju ter druge okoliške hribe. Opazili smo tudi jato labodov, ki se je spokojno hranila ob jezeru. Na izletu smo se kljub rahlemu vetru imeli lepo. Prav tako so pri igri z žogami na prostem uživali otroci iz mlajše skupine, ki se vsak dan z veseljem odpravijo veselih nog naokrog…

SAM 8596 SAM 8618 SAM 8639 Veselih nog

Športne igre na snegu

Ker nam je letos babica Zima naskubila  toooooliko snežnega puha, bi bilo škoda, če ga ne bi izkoristili za otroško veselje in igro. Ravno zato smo v ponedeljek izvedli športno dopoldne na snegu. Sankali smo se, se igrali z vedri, lopatkami,  se valjali po snegu  in izvedli tekmovanje v hitri »hoji« po kolenih.

Lahko si mislite, kako smo se zabavali….. ZEEEELO!

Preberite več: Športne igre na snegu