logotip sostanj

Svetovni dan Zemlje

22. april je svetovni dan Zemlje, ki letos izpostavlja pomen okoljske in podnebne pismenosti.
V našem vrtcu smo si danes vzeli čas in naredili nekaj dobrega zanjo.

Zemlja1

Zemlja2

Zemlja3

Zemlja4

 

Gibanje za zdravje – druženje in gibanje treh generacij

V soboto, 14. aprila 2018, smo strokovne delavke Vrtca Šoštanj že osmič organizirale prireditev Šport Špas - Gibanje za zdravje. Letošnja nosilna tema prireditve je bila »redna jutranja telovadba v vrtcu, šoli, doma,...«
Do nogometnega stadiona v Šoštanju, kjer se je odvijala prireditev, smo se peš odpravili s treh različnih lokacij. Na cilju so se odvijale različne športne in druge aktivnosti, predstavila so se društva in službe, ki delujejo v našem okolju, potekal pa je tudi »tek treh generacij za jabolko zdravja«, kjer je sodelovalo veliko število otrok, staršev in starih staršev.
S številčno udeležbo na prireditvi smo dokazali, da se še kako zavedamo pomena zdravega načina življenja in preživljanja časa v družbi treh generacij. V lepem, sončnem vremenu smo preživeli čudovito dopoldne.
Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je prireditev uspela.

1 1 SportS

1 2 SportS

1 3 SportS

1 4 SportS

 

Nagrajenka natečaja

Na regijskem natečaju »Naravne in druge nesreče-Klic na številko 112«, so sodelovali tudi otroci iz Vrtca Šoštanj. Komisija je nagradila izdelek Izabele Ramšak iz enote Biba (mentorici Jožica Malus in Barbara Vajdl).
Zaključna prireditev s podelitvijo potrdil in nagrad nagrajencem in njihovim mentorjem je bila v torek, 10. aprila 2018 na Poklicni gasilski enoti Celje.

Natec2

Natec3

Rumeno čudo

V današnjem dopoldnevu so si otroci v kulturnem domu v Šoštanju ogledali lutkovno predstavo »Rumeno čudo«. Pripravile in izvedle so jo strokovne delavke Vrtca Šoštanj, enote Urška Topolšica in Mojca Gaberke.
V Šoštanju, 5. april 2018

Lut1 RUMCU

Lut2 RUMCU

Lut3 RUMCU

Lut4 RUMCU

Vabilo MZPM

ToPeta5

 

 

 

 

Letovanje1

Letovanje2