logotip sostanj

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi v letošnjem letu smo v našem vrtcu že enajstič izvedli vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, kjer smo okušali živila slovenskega porekla kot so kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
S tem projektom želimo spodbuditi promocijo lokalne pridelave in predelave hrane, zdravega načina prehranjevanja ter skrb za ohranjanje čistega okolja.
Z obiskom so nas počastili gospod župan in čebelarji iz našega okoliša.

Nekaj utrinkov z zajtrka . . .

TSZ1 2017

TSZ2 2017

TSZ3 2017

TSZ4 2017

Mesec požarne varnosti

Ker se tudi v našem vrtcu zavedamo kako pomembna je požarna varnost, smo medse povabili gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Šoštanj-mesto. Predstavili so nam gasilska vozila in opremo, ki jo uporabljajo pri reševanju. Otroci in strokovni delavci smo ob tej priložnosti izvedli poskusno evakuacijo iz prostorov vrtca in tako preizkusili, kako hitro se nam uspe umakniti na prosto.

Pozarna1

Pozarna2

Pozarna3

Pozarna4

 

Izmenjava

Od 1. do 5. oktobra 2017 je v našem vrtcu potekala izmenjava vzgojiteljev predšolskih otrok iz različnih krajev jugovzhodne Evrope. Ob zaključku so jim otroci pripravi prisrčen program. Navdušene in polne vtisov so pohvalile sistem predšolske vzgoje v Sloveniji. Mnoge primere dobre prakse bodo prenesle v svoje sredine, med kolege in otroke.

Izm1

Izm2

Izm3

Izm4

Obletnica vrtca

V letošnjem septembru smo v novem vrtcu, kjer se otroci odlično počutijo, upihnili že tretjo svečko.
Ob tej priložnosti so nas obiskali najvišji predstavniki ustanoviteljice Občine Šoštanj in lastnika vrtca, podjetje Esotech iz Velenja. Otroci so se razveselili tako gostov, kot igrač in sladkih dobrot, ki so jih bili deležni ob tej priložnosti.

Oblet 1 3

Oblet 2 3

Oblet 3 3

Oblet 4 3

 

Teden mobilnosti

ZDRUŽIMO MOČI, DELIMO SI PREVOZ je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. V vrtcu smo mobilni vsak dan, ne glede na vremenske neprilike. Pri tem uporabljamo različne rekvizite s pomočjo svoje energije. Aktivnostim, ki smo jim bili priča pod šotorom, se je pridružil tudi gospod župan Darko Menih. Bilo je zabavno.

                     Mobi 1Mobi 2Mobi 3Mobi 4