logotip sostanj

Izmenjava

Od 1. do 5. oktobra 2017 je v našem vrtcu potekala izmenjava vzgojiteljev predšolskih otrok iz različnih krajev jugovzhodne Evrope. Ob zaključku so jim otroci pripravi prisrčen program. Navdušene in polne vtisov so pohvalile sistem predšolske vzgoje v Sloveniji. Mnoge primere dobre prakse bodo prenesle v svoje sredine, med kolege in otroke.

Izm1

Izm2

Izm3

Izm4

Obletnica vrtca

V letošnjem septembru smo v novem vrtcu, kjer se otroci odlično počutijo, upihnili že tretjo svečko.
Ob tej priložnosti so nas obiskali najvišji predstavniki ustanoviteljice Občine Šoštanj in lastnika vrtca, podjetje Esotech iz Velenja. Otroci so se razveselili tako gostov, kot igrač in sladkih dobrot, ki so jih bili deležni ob tej priložnosti.

Oblet 1 3

Oblet 2 3

Oblet 3 3

Oblet 4 3

 

Teden mobilnosti

ZDRUŽIMO MOČI, DELIMO SI PREVOZ je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. V vrtcu smo mobilni vsak dan, ne glede na vremenske neprilike. Pri tem uporabljamo različne rekvizite s pomočjo svoje energije. Aktivnostim, ki smo jim bili priča pod šotorom, se je pridružil tudi gospod župan Darko Menih. Bilo je zabavno.

                     Mobi 1Mobi 2Mobi 3Mobi 4

Prvi dan v vrtcu

Zanimiv, igriv in poln novih doživetij se zaključuje prvi vrtčevski dan. Otrokom sta ga s svojim obiskom prijazno popestrili tudi gospa ravnateljica in njena pomočnica.

                   Prvi1 Prvi2Prvi3Prvi4

 

 

 

 

Spoštovani starši!

Začel se je mesec september in z njim novo vrtčevsko leto. Naša skupna prizadevanja bodo usmerjena v zagotavljanje varnega in učno spodbudnega okolja, v katerem lahko vsak otrok razvija svoje potenciale, raziskuje, ustvarja, se igra, zabava in uči. Z veseljem in zanosom bomo skupaj uresničevali vizijo našega vrtca, ter v največji meri skrbeli za kakovost predšolske vzgoje.
Prijeten začetek novega šolskega leta želimo vašemu otroku in vam!

Strokovni delavci Vrtca Šoštanj in
ravnateljica mag. Milena Brusnjak