logotip sostanj

Juhuhu, dedek Mraz je tu!

Siva kučma, bela brada,
topel kožuh, zvrhan koš.
Joj, že prišel je med nas
stari dobri dedek Mraz.

dm 1  dm 2  dm 3

dm 4  dm 5  dm 6

Praznična voščilnica

Otroci Vrtca Šoštanj so tudi v letošnjem letu z lastno ustvarjalnostjo in spodbudo vzgojiteljic sodelovali na natečaju »Praznična voščilnica Muzej Velenje«.
Včeraj je na Velenjskem gradu potekalo krašenje novoletnih smrečic in tradicionalna razstava novoletnih voščilnic otrok vrtcev in šol Šaleške doline.
Ponosni smo na nagrajeno voščilnico Becky Jelenko, mentorice Lee Kuzman iz enote Urška Topolšica.

Č e s t i t a m o !

grad1 1grad2grad3 1grad4 1

Zvezda Packa

Kot uvod v praznični december,  so si v kulturnem domu v Šoštanju otroci ogledali lutkovno predstavo »Zvezda Packa« v izvedbi strokovnih delavk Vrtca Šoštanj, enote Biba. Bilo je poučno in zabavno.

Packa1

Packa2

Packa3

Packa4

 

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi v letošnjem letu smo v našem vrtcu že enajstič izvedli vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, kjer smo okušali živila slovenskega porekla kot so kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
S tem projektom želimo spodbuditi promocijo lokalne pridelave in predelave hrane, zdravega načina prehranjevanja ter skrb za ohranjanje čistega okolja.
Z obiskom so nas počastili gospod župan in čebelarji iz našega okoliša.

Nekaj utrinkov z zajtrka . . .

TSZ1 2017

TSZ2 2017

TSZ3 2017

TSZ4 2017

Mesec požarne varnosti

Ker se tudi v našem vrtcu zavedamo kako pomembna je požarna varnost, smo medse povabili gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Šoštanj-mesto. Predstavili so nam gasilska vozila in opremo, ki jo uporabljajo pri reševanju. Otroci in strokovni delavci smo ob tej priložnosti izvedli poskusno evakuacijo iz prostorov vrtca in tako preizkusili, kako hitro se nam uspe umakniti na prosto.

Pozarna1

Pozarna2

Pozarna3

Pozarna4