Turistična zveza Slovenije je razpisala projekt »Z igro do prvih turističnih korakov« – ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM.
Tudi mi, mladi raziskovalci, stari 4 -5 let, ki obiskujemo Vrtec Šoštanj smo se prijavili na razpis.
Gibanje je zelo pomembno, v predšolskem obdobju otroci pridobivajo različne gibalne izkušnje, s tem razvijajo intelektualne in socialne sposobnosti, samozavest, pri tem pa doživljajo veselje in zadovoljstvo.

Zato je pomembno, da imajo otroci veliko različnih gibalnih kotičkov, v igralnici, telovadnici, kjer lahko premagujejo različne ovire in iščejo različne gibalne rešitve ter da se veliko gibljejo na svežem zraku, saj s tem krepijo imunski sistem in se razvijejo v zdravega in uspešnega otroka.

V naši skupini smo se odločili, da se bomo večkrat odpravili na krajše in daljše sprehode ter izlete. S seboj bomo vzeli nahrbtnike v njih pa vodo, malico-sadje in nekaj za moč-čokolado. Spoznali smo, da lahko gremo na izlet v lepem vremenu, snegu in tudi dežju, primerno se moramo obuti in obleči, ter izbrati primerno dolg izlet. Pri tem smo spoznavali našo okolico travnike, njive, gozd, kmetijo…
Izdelali smo različne plakate, načrte, likovne izdelke, ter pripravili razstavo v našem vrtcu in krajevni knjižnici. Projekt smo zaključili s starši na skupnem izletu v Zavodnjah.

Sodelovali smo tudi z gozdarjem, gospodom Tomažem in kmetijo Napotnik v Topolšici.

Hvala vsem za pomoč in podporo, predvsem pa hvala staršem, ki so nas vzpodbujali pri delu.

Romana Cverle Krajnc
Hermina Bezovnak Komprej

 

 

 

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost