Spoštovani,

prejeli smo okrožnico št.: 6030-2/2021/14 v kateri nas MIZŠ obvešča, da je Vlada RS dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in bo v Uradnem listu RS, objavljen danes dne 29. 3. 2021.

Obrazloženo je tudi NUJNO VARSTVO:

Nujno varstvo se organizira za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Torej vas prosim, da ob prijavi otroka za nujno varstvo predložite tudi izpolnjeno potrdilo delodajalca.

Še informacija iz okrožnice v zvezi z oprostitvijo plačila staršev za vrtec v času od 1. 4. do 11. 4. 2021. V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav!

Mag. Milena Brusnjak,
ravnateljica vrtca Šoštanj

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost